Home Άρθρα
Άρθρα


«Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία!» PDF Εκτύπωση E-mail
«Ο ισχυρός έχει σκλάβους, ο πλούσιος κόλακες και ο σοφός φίλους» Ισοκράτης». Ο Ισοκράτης πίστευε πως ο σοφός άνθρωπος επενδύει στη φιλία, πόσο διαχρονική και επίκαιρη ήταν η πεποίθηση του αυτή τελικά; Το χρήμα μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής μας, αλλά σίγουρα δεν εξασφαλίζει ότι θα την απολαμβάνουμε κιόλας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία από 136.000 εθελοντές από 132 χώρες.
Διαβάστε Περισσότερα
 
«Στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους» PDF Εκτύπωση E-mail
Το άγχος είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα, όπως αναφέρθηκε και στο προηγούμενο άρθρο, που εμφανίζεται συνήθως σε καταστάσεις που το άτομο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Ο κατάλογος είναι μακρύς και υποκειμενικός καθώς ο καθένας έχει διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης του άγχους και το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Για κάποιους, το άγχος μπορεί να περιορίζεται στην καθημερινότητα ενώ για άλλους μία ενδεχόμενη απώλεια της εργασίας ή ακόμα και κάποιου υλικού αγαθού μπορεί να πυροδοτήσει αρνητικά συναισθήματα και αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον.
Διαβάστε Περισσότερα
 
«Παιδικές Φιλίες» PDF Εκτύπωση E-mail
Για όλους μας η οικογένεια είναι ο πρώτος φορέας κοινωνικοποίησης και είναι αυτή που οφείλει να βοηθήσει στην ανάπτυξη των περαιτέρω κοινωνικών επαφών των νεαρών μελών της. Από την πρώιμη κιόλας παιδική ηλικία είναι σημαντικό για τα παιδιά να συνάπτουν φιλίες με συνομηλίκους τους, αυτό επιτυγχάνεται πιο εύκολα όταν η οικογένεια μέσα στην οποία γεννιούνται και μεγαλώνουν λειτουργεί με κοινωνικότητα.
Διαβάστε Περισσότερα
 
«Τελειομανία: Το κυνήγι του τέλειου» PDF Εκτύπωση E-mail
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ μήπως το κυνήγι του τέλειου δυσκολεύει τη ζωή σας; Μήπως αποτελεί κύριο λόγο του άγχους που βιώνετε; Μήπως σας είναι δύσκολο να εξοικειωθείτε με την ιδέα ότι μπορεί κάπου να αποτύχετε ή ότι κάπου μπορεί να κάνετε λάθος ή να μην είστε τόσο καλοί όσο θα θέλατε;
Διαβάστε Περισσότερα
 
«Διαπροσωπικές Σχέσεις και Προσωπικότητα» PDF Εκτύπωση E-mail
Η σημερινή κοινωνία χαρακτηρίζεται ως ανταγωνιστική και μοναχική. Οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων έχουν αναδειχθεί σε μείζον κοινωνικό ζήτημα, έντονοι ρυθμοί χωρίς τον διαθέσιμο χρόνο για ουσιώδεις κοινωνικές συναναστροφές. Απαιτείτε θάρρος και ειλικρίνεια για να μπορέσει ο σύγχρονoς άνθρωπος να αναπτύξει κοινωνικές επαφές/φιλίες και να διαχειριστεί με επιτυχία τις όποιες κοινωνικές δεξιότητες διαθέτει.
Διαβάστε Περισσότερα
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 14