Home Άρθρα
Άρθρα


«Αντισύλληψη» PDF Εκτύπωση E-mail

Τριάντα Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα αντισύλληψης. Αντισύλληψη είναι τα προληπτικά μέτρα που χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι για να αποφύγει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Με άλλα λόγια είναι μέθοδοι, φυσικές ή τεχνητές, που εμποδίζουν τη σύλληψη, δηλαδή τη γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο. Ο πιο κατάλληλος ειδικός για να συμβουλέψει την γυναίκα ή ακόμα και ένα ζευγάρι για την ενδεδειγμένη αντισύλληψη είναι πάντα ο γυναικολόγος. Αυτός θα λάβει μία σειρά παραγόντων υπόψην και μετά θα αποφασίσουν μαζί για την κατάλληλη μέθοδο.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Οι διαφορετικές αποχρώσεις του όχι» PDF Εκτύπωση E-mail

Όλο και πιο συχνά πλέον συναντούμε ανθρώπους που δυσκολεύονται να πούνε «όχι». Αλλά το ίδιο συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ανθρώπους που δυσκολεύονται να δεχτούν το «όχι». Και τα δύο σε κάποιους φαντάζουν δύσκολα κι εξουθενωτικά. Γιατί όμως να είναι τόσο δύσκολη η εκφορά μιας τόσο μικρής λέξης; Να την εκφράσεις αλλά και να την δεχτείς. Είναι μικρή σε μέγεθος, σε ουσία όμως είναι μια λέξη τεράστια, με πολλές συνέπειες κάποιες φορές. Συνέπειες που γίνονται συνήθως εμφανείς μέσα από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» PDF Εκτύπωση E-mail

Από την αρχαιότητα ως σήμερα, και κυρίως στην έντονα τεχνοκρατική εποχή που ζούμε, η άσκηση παραμένει μια από τις λίγες στιγμές αληθινής χαράς. Τα θετικά αποτελέσματα της συστηματικής φυσικής δραστηριότητας ενός ατόμου, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή συμβάλλουν στην ψυχική διάθεση, στις γνωστικές λειτουργίες και στην σωματική κατάσταση του. Επιπλέον πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η άσκηση βοηθάει το άτομο να εξελίξει τις πνευματικές του δεξιότητες, να διαχειριστεί καλύτερα το στρες και να ελέγξει καλύτερα το σωματικό του βάρος.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Τί είναι η νόσος του Αλτσχάιμερ;» PDF Εκτύπωση E-mail

H νόσος του Aλτσχάιμερ είναι μια εκφυλιστική νόσος, η οποία αργά και προοδευτικά καταστρέφει εγκεφαλικά κύτταρα. Πήρε το όνομά της από τον Aλουά Aλτσχάιμερ, έναν Γερμανό νευρολόγο, ο οποίος το 1907 πρώτος περιέγραψε τα συμπτώματα και τα νευροπαθολογοανατομικά ευρήματα της νόσου. H νόσος προσβάλλει τη μνήμη και τη νοητική λειτουργία (π.χ., σκέψη, ομιλία), αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει και σε άλλα προβλήματα, όπως σε σύγχυση, αλλαγές στη διάθεση, αποπροσανατολισμό στο χρόνο και το χώρο.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Παιδικές συμμορίες ή παιδικές συμμαχίες;» PDF Εκτύπωση E-mail

Συχνά ακούμε για παιδικές ή σχολικές συμμορίες. O φόβος των περισσότερων γονιών, εκτός από το κοινωνικό πρόβλημα της αύξησης της εγκληματικότητας, είναι “μην μπλέξει το παιδί μου” ή “μη μου το παρασύρουν” ή “μην κάνει κακές παρέες”. Πόσες φορές δεν ακούσαμε ως παιδιά και ως έφηβοι το «πρόσεχε τις παρέες σου». Και αναρωτιέμαι αν σαν παιδιά ακούσαμε ποτέ από κάποιον:

Διαβάστε Περισσότερα
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 14