Home Άρθρα
Άρθρα


«ΑΓΑΠΗ: Υγιής ή Τοξική» PDF Εκτύπωση E-mail

Μήπως στο όνομα της "αγάπης" υπομένεις τις ανυπόφορες συμπεριφορές των ανθρώπων με τους οποίους συμβιώνεις; Μήπως τις περισσότερες φορές σου συμπεριφέρονται με τρόπο που σε ταπεινώνει και σε εξουθενώνει; Οι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε στενές σχέσεις μπορεί να ασκούν πάνω μας αρνητική επίδραση και εμείς να το ανεχόμαστε δικαιολογώντας αυτή την παθητική μας στάση με ψευδή, επιφανειακά και λογικοφανή επιχειρήματα.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Γάμος: Αυτoσκοπός ή Επιλογή;» PDF Εκτύπωση E-mail

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν το σεξ ή το συναίσθημα σας οδηγούν στα σκαλιά της εκκλησίας; Αν ναι, σκεφτείτε τι σας επηρέασε στην απάντηση που δώσατε. Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα σημαντικός παράγοντας, που επηρεάζει την απάντηση στην ερώτηση αυτή, είναι πρωτίστως η ηλικία των ερωτηθέντων. Έτσι, ένας τριαντάρης θα απαντούσε το συναίσθημα και ένας νεότερος ίσως σας ξάφνιαζε με την αμεσότητα του, πως κανένα από τα δύο δεν θα τον οδηγούσε να κάνει αυτό το βήμα, γιατί δεν το θεωρεί απαραίτητο και κάποιος τρίτος ίσως έλεγε το σεξ.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Κατανοώντας την Κατάθλιψη» PDF Εκτύπωση E-mail

Παρόλο που οι συγκινήσεις σε γενικές γραμμές χρωματίζουν τη ζωή μας, οι πολύ έντονες συγκινήσεις μπορεί να αποβούν ψυχοφθόρες. Η κατάθλιψη δε χαρακτηρίζεται μόνο από τη μελαγχολική διάθεση αλλά από πολλά ακόμα γνωσιακά, συμπεριφορικά, σωματικά και συναισθηματικά συμπτώματα. Όταν τα συμπτώματα αυτά είναι έντονα, χρόνια ή εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις προσωπικές μας σχέσεις ή τη δουλειά μας. Στα γνωσιακά συμπτώματα της κατάθλιψης περιλαμβάνονται η αυτοκριτική, η απελπισία, οι σκέψεις αυτοκτονίας, η δυσκολία στη συγκέντρωση και ένας γενικότερος αρνητισμός.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Ο Θρήνος στα Παιδιά και στους Εφήβους» PDF Εκτύπωση E-mail

Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου επηρεάζει πολύ τα παιδιά. Αν πολλές φορές το πένθος των παιδιών δεν γίνεται αντιληπτό, είναι επειδή θρηνούν με διαφορετικό τρόπο από τους ενήλικες. Κάθε παιδί είναι μοναδικό και έχει το δικό του τρόπο να θρηνεί. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος. Ο θρήνος είναι η απόλυτα φυσιολογική αντίδραση του παιδιού καθώς προσπαθεί να αποδεχθεί την πραγματικότητα της απώλειας και να προσαρμοστεί σ’ αυτήν.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Παιδί και Σχολείο» PDF Εκτύπωση E-mail

Με το ξεκίνημα του φθινοπώρου ξεκινάει και το άγχος πολλών γονιών για το σχολείο, για το πώς θα προσαρμοστούν τα παιδιά τους και πως θα αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καινούργιας σχολικής χρονιάς. Μερικές φορές η ανησυχία αυτή προέρχεται από τα πολύ υψηλά στάνταρ που θέτουν οι γονείς για τα παιδιά τους, όπως το να βρίσκονται στην κορυφή της τάξης και να αριστεύουν πάντα. Κάποιες άλλες φορές όμως η ανησυχία είναι απόλυτα δικαιολογημένη καθώς το παιδί εμφανίζει δυσκολίες στην προσαρμογή και στην επίδοση του.

Διαβάστε Περισσότερα
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 14