Home Άρθρα
Άρθρα


«Αντισύλληψη» PDF Εκτύπωση E-mail

Τριάντα Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα αντισύλληψης. Αντισύλληψη είναι τα προληπτικά μέτρα που χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι για να αποφύγει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Με άλλα λόγια είναι μέθοδοι, φυσικές ή τεχνητές, που εμποδίζουν τη σύλληψη, δηλαδή τη γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο. Ο πιο κατάλληλος ειδικός για να συμβουλέψει την γυναίκα ή ακόμα και ένα ζευγάρι για την ενδεδειγμένη αντισύλληψη είναι πάντα ο γυναικολόγος.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Το χαρτζιλίκι των παιδιών» PDF Εκτύπωση E-mail

Αφορμή για αυτό το άρθρο στάθηκε η επαφή με μια ομάδα γονέων όπου προέκυψε ο προβληματισμός σχετικά με το χαρτζιλίκι που θα έπρεπε να έχουν στην διάθεση τους παιδιά ηλικίας έξι ως δώδεκα ετών, πιο συγκεκριμένα τα παιδιά του Δημοτικού. Το να μάθουν τα παιδιά από αυτή την ηλικία τι σημαίνει η αρχαία και δημοφιλής ρήση «παν μέτρον άριστον» είναι αρκετά σημαντικό. Ερωτήσεις που πιθανόν προκύπτουν είναι: γΓατί να δίνω στο παιδί μου χρήματα, τι μαθαίνει μέσα από αυτή την διαδικασία, τι χρηματικό ποσό είναι καλό να δίνω στην εκάστοτε ηλικία, πόσο επηρεάζεται από τα χρήματα που διαθέτουν οι συνομήλικοι του, τι μπορώ να αλλάξω και γενικά ποιο είναι το όφελος αυτής της διαδικασίας;

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Αυτοεκτίμηση» PDF Εκτύπωση E-mail

Ας δούμε αρχικώς τι είναι και πώς ορίζεται η αυτοεκτίμηση με απλά λόγια. Αφορά πρωτίστως την αξία που αποδίδουμε στον εαυτό μας Σχετίζεται με την αγάπη, την στήριξη και την αναγνώριση που λαμβάνουμε ή όχι από τους σημαντικούς άλλους της ζωής μας. Αποτελεί μια ένδειξη για το πόσο εκτιμούμε τον εαυτό μας, πόσο τον αγαπάμε. Παρόμοιοι όροι είναι ο αυτοσεβασμός και η αυτοπεποίθηση

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Συγχώρεση» PDF Εκτύπωση E-mail

Η ικανότητα να συγχωρούμε τους άλλους, εξαρτάται από το πόσο ειλικρινείς είμαστε με τον εαυτό μας. Έχουμε αλήθεια ταξιδέψει σ’ αυτή τη ζωή, χωρίς ποτέ να έχουμε μια λανθασμένη σκέψη, λέξη ή πράξη; Βλέποντας τον εαυτό σας με ειλικρίνεια πως μπορείτε να μη συγχωρείτε τους άλλους;Anthony Strano Η προδοσία, η κακοποίηση, το αίσθημα του ανικανοποίητου και της άνισης μοιρασιάς των συναισθημάτων, το δίνω αλλά δεν παίρνω τόσο στις ερωτικές όσο και σε κάθε είδους σχέση, γονεική ή φιλική, προκαλούν αισθήματα οργής, θυμού και εσωτερικής σύγχυσης.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Έφηβοι και Γονείς Πώς να αντιμετωπίσω την εφηβεία του παιδιού μου;» PDF Εκτύπωση E-mail

Η εφηβεία του παιδιού είναι μια περίοδος κρίσης για το ίδιο και ταυτόχρονα για όλη την οικογένεια. Η περίοδος της εφηβείας είναι το διάστημα των 6-7 χρόνων ανάμεσα στην παιδική ηλικία που χαρακτηρίζεται από ανευθυνότητα και εξάρτηση από τους γονείς και στην ενηλικίωση που χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα για τις πράξεις μας και ανεξαρτησία από το οικογενειακό περιβάλλον. Η εφηβεία αποτελεί την λιγότερο οριοθετημένη φάση της ζωής και ένα μεταβατικό στάδιο στην εξέλιξή της.

Διαβάστε Περισσότερα
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 14