Home Άρθρα
Άρθρα


«Παθολογικός Τζόγος και οι συνέπειες του» PDF Εκτύπωση E-mail

Ο τζόγος αποτελεί άλλη μια συμπεριφορά η οποία χαρακτηρίζεται ως εξαρτητική. Οι παίκτες παρουσιάζουν απώλεια αυτοελέγχου και μια βαθμιαία οικονομική, ηθική και συναισθηματική κατάπτωση. Στα πλαίσια της εξάρτησης αυτής ο ασθενής-παίκτης αναπτύσσει ανεκτικότητα, δηλαδή θέλει να παίζει όλο και περισσότερο, συχνά χάνοντας την έννοια του χρόνου αλλά και των χρηματικών ποσών που αφιερώνει.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Πρόληψη από τον εθισμό στο διαδίκτυο» PDF Εκτύπωση E-mail

Ως συνέχεια του προηγούμενου άρθρου θα ήταν καλό να αναφερθούμε στο τι μπορεί να γίνει γενικότερα σε επίπεδο πρόληψης σχετικά με τον εθισμό στο διαδίκτυο. Η πρόληψη αφορά τόσο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων ως προς τις παραμέτρους του φαινομένου όσο και τις δράσεις της οργανωμένης Πολιτείας.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Εθισμός στο Διαδίκτυο – το Cyberbullying» PDF Εκτύπωση E-mail

Το “Cyberbullying” είναι οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενη πράξη εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς που θεσπίζεται και πραγματοποιείται μέσω της χρήσης των ψηφιακών συσκευών, συγκεκριμένα του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων. Τα διεθνή ποσοστά ανέρχονται σε 10-20% αναλόγως της ηλικίας. Στον Ελληνικό χώρο έχουν παρουσιαστεί στοιχεία από τη Κω το 2008 όπου το 14,7% των μαθητών ηλικίας 14-18 ετών είχαν βιώσει cyberbullying.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Λευκό Μπαστούνι» PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 15 Οκτωβρίου, είναι η παγκόσμια ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού. Το λευκό μπαστούνι, είναι το τεχνικό βοήθημα που χρησιμοποιούν τα άτομα με πρόβλημα όρασης για να εντοπίζουν και να αποφεύγουν τα εμπόδια στην πορεία τους, στην προσπάθεια τους να κινούνται μόνοι, ανεξάρτητοι και με ασφάλεια... Ίσως το λευκό μπαστούνι φαίνεται αδιάφορο σε άτομα που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, αλλά για τους τυφλούς έχει ιδιαίτερη σημασία αφού αποτελεί το κύριο όπλο για την εξασφάλιση της αξιοπρέπειας τους και τους προσφέρει τη δυνατότητα να νιώθουν αυτόνομοι στο κοινωνικό σύνολο.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Αλκοολικός ή όχι;» PDF Εκτύπωση E-mail

Το ποσοστό του πληθυσμού που σε κάποιο χρονικό διάστημα της ζωής καταναλώνει αλκοόλ, φτάνει πιθανότατα το 90%. Συχνά λοιπόν αναφερόμαστε στην χρήση του αλκοόλ με όρους κοινωνικού φαινομένου. Οι περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν το αλκοόλ ήδη από την εφηβεία. Τι λένε όμως τα στοιχεία για την Ελλάδα σχετικά με την χρήση του αλκοόλ στους έφηβους; Το 22,2% των εφήβων ηλικίας 14-18 ετών καταναλώνουν αλκοόλ τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα. Θεωρούν ότι η συχνότητα αυτή θεωρείται ακίνδυνη και συνήθως προτιμούν τα βαριά ποτά.

Διαβάστε Περισσότερα
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 14