Home Άρθρα
Άρθρα


«Αυτοπεποίθηση: Αντιμετωπίζοντας τα αισθήματα κατωτερότητας, την ανασφάλεια και το φόβο» PDF Εκτύπωση E-mail

Πίσω από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μας, κρύβονται οι μεγαλύτερες δυνατότητές μας. Οι φόβοι και οι ανασφάλειες είναι κίνητρα τόλμης και δύναμης. Η δυναμική διεκδίκηση των ατομικών δικαιωμάτων δεν υποδηλώνει εγωκεντρισμό και επιθετική διάθεση. Επιθετικότητα εκφράζουμε όταν για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας παραβιάζουμε τα δικαιώματα των άλλων και αδιαφορούμε για τις ανάγκες τους.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Κακοποίηση» PDF Εκτύπωση E-mail

Κάθε φορά που η βία χτυπά την πόρτα κάποιου ατόμου, συνήθως αδύναμου σωματικά και ψυχικά, αυτό έρχεται αντιμέτωπο με την χειρότερη ικανότητα του ανθρώπου-να προκαλεί πόνο, βλάβη και αισθήματα περιφρόνησης. Η κακοποίηση είναι ένας τρόπος εκφοβισμού του ατόμου, με στόχο την υπαγωγή του σε κατάσταση χειραγώγησης και πίεσης από το περιβάλλον να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του θύτη και να αναλάβει μέρος της ευθύνης.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Κατάθλιψη» PDF Εκτύπωση E-mail

Η Κατάθλιψη είναι μια διαταραχή που επηρεάζει τη διάθεση, τον τρόπο σκέψης και συνοδεύεται από σωματικές ενοχλήσεις. Το άτομο με κατάθλιψη βιώνει αλλαγές στις διατροφικές του συνήθειες, στον ύπνο, στον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον εαυτό του αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις που ζει. Πιο συγκεκριμένα, η κατάθλιψη χαρακτηρίζεται από το καταθλιπτικό συναίσθημα, δηλαδή από θλίψη, απογοήτευση, λύπη, απελπισία, αισθήματα ενοχής. Πολύ συχνά το άτομο μπορεί να νιώθει και έντονο άγχος.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Διεκδικητική Συμπεριφορά - Πώς να την ενισχύσετε» PDF Εκτύπωση E-mail

H διεκδικητικότητα είναι η ικανότητα να παρουσιάζει κανείς ξεκάθαρα τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του, με τρόπο που να δείχνει σεβασμό στον εαυτό του και στους άλλους. Η διεκδικητικότητα στηρίζεται στην προϋπόθεση ότι κάθε άτομο έχει δικαιώματα που δεν εξαρτώνται από την κοινωνική του θέση ή ιδιότητα. Η διεκδικητική συμπεριφορά έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται με καλύτερες διαπροσωπικές, οικογενειακές και επαγγελματικές σχέσεις.

Διαβάστε Περισσότερα
 
«Λίγα λόγια για το σεξ...» PDF Εκτύπωση E-mail

Κοντά στην ηλικία των τριάντα οι άνθρωποι είναι νέοι, αλλά αρκετά ώριμοι για να γνωρίζουν ποιοι είναι, τι θέλουν και τι αναζητούν στη ζωή. Μπορούν να δημιουργήσουν ικανοποιητικές σχέσεις με το άλλο φύλο και να ευχαριστηθούν την ερωτική πράξη, με υπευθυνότητα, αποφεύγοντας να φέρουν τον εαυτό τους και τους άλλους σε δύσκολη θέση. Συνήθως τα άτομα στην ηλικία αυτή μπορούν να απολαύσουν πιο ικανοποιητικά τον έρωτα, γιατί είναι πιο εξοικειωμένα με το σώμα τους και με το άλλο φύλο, ενώ επιπλέον έχουν μια σχετική εμπειρία που τους επιτρέπει να γνωρίζουν όχι μόνο πώς μπορούν οι ίδιοι να βιώσουν την απόλαυση, αλλά και πώς μπορούν να την προσφέρουν.

Διαβάστε Περισσότερα
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 14